İngiltere’de Red Hot Chili Peppers, ABD’de Paul McCartney, İspanya’da Duran Duran ya da Macaristan’da Robie Williams’ı izlemeye ne dersiniz? Dünyayı müzikle keşfetmek istiyorsanız elinizi çabuk tutun, biletler tükenmek üzere!

South By Southwest
13-22 Mart / Austin ABD

825-1345 dolar

Her yıl binden fazla sanatçı ve yaklaşık 100 sahnesiyle en uzun ve en kalabalık festivaller arasında yerini alan South By Southwest bu yıl da bomba gibi. Müzikseverler Austin’i şimdiden doldurdu. Sahneye çıkacak bin isim arasında Black Milk, Bloods, The Dodos, Jessie Ware, The Pop Group, Thee Oh Sees, Carl Barat and The Jackals, Twin Peaks, The Twilight Sad, The Big Pink, Ben Kweller, Mew, Courtney Barnett ve Twerps var. Hâlâ bilet bulsanız dahi kalacak yer konusunda biraz zorlanabilirsiniz, bizden söylemesi…

0-25

Ultra Music Fest
27-29 Mart / Miami ABD

415 Euro

Miami’de deniz, kum, güneş ve elektronik müziğin bir arada olduğu Ultra Music Fest başladı başlayacak. 200’den fazla DJ ve şarkıcının yer alacağı festivaldeki isimler arasında Adam Beyer, Afrojack, David Guetta, Axwell, Tiesto, Eric Prydz ve Röyksopp var. Şansınıza hâlâ bilet mevcut! 3 günlük biletler 415 Euro. Günlük biletlerin internet satışındakiler ise tükendi.

Coachella
10-19 Nisan / California ABD

375-899 dolar

California’da gündüzden geceye konser ve partilerin düzenlendiği Coachella Festivali’nde bu yıl AC/DC, Jack White, Drake, Tame Impala, Interpol, Weeknd, Alt-J, Belle & Sebastian, Ryan Adams, David Guetta ve Lykke Li var.

Hangout Festivali
15-17 Mayıs / Alabama -ABD

250-1100 dolar

Alabama’nın plajında serin içeceğinizi içerken müziğe doymaya ne dersiniz? Her yıl yüz binleri küçük bir plaja sığdıranHangout Festivali’nde bu yıl Foo Fighters, Sam Simth, Zac Brown Band Beck, Spoon, Major Lazer, Skrillex, Future Islands ve Jenny Lewis var. Günlük biletler 250, kombineyse 1100 dolardan başlıyor. Kamp kurma imkânınız da var! Robbie Williams

Liverpool Sound City
22-24 Mayıs / Liverpool – İngiltere

35-120 Sterlin

Liverpool’un en çılgın festivali Liverpool Sound City bu yıl daha güçlü isimlerle geliyor. Misafirlerini müziğe doyuracak isimler arasında Flaming Lips, The Thurston Moore Band, Jane Weaver, The Vaccines, Belle & Sebastian var. Türkiye’de sahneye çıkmamış isimleri ve İngiliz grupları dinlemek için mutlaka gitmeli.

Electric Daisy
23-24 Mayıs / New York -ABD

230 dolar

Festivale katılacak isimler henüz açıklanmamasına rağmen ekonomik kategori biletleri çoktan tükenen Electric Daisy Festivali, New York’u sallamaya hazırlanıyor. Her yıl elektronik müziğin ilahlarının yer aldığı etkinliğin kalan biletlerinin fiyatı 230 dolar’dan başlıyor.

Primavera Sound
27-30 Mayıs / Barcelona – İspanya

180-245 Euro

Primavera Sound Festivali’nin başlamasıyla Barcelona, en kalabalık günlerini yaşıyor. Festival programında bu yıl Patti Smith, James Blake, Interpol, The Strokes, Atl-J ve Black Keys gibi ünlü isimler var.

Rock Am Ring
5-7 Haziran / Mendig- Almanya

180-245 Euro

Almanya’nın Mendig şehrinde düzenlenen Rock Am Ring Fest, kamp kurabileceğiniz bir rock müzik festivali. Üstelik bu yıl Foo Fighters, Slipknot, The Prodigy, Marilyn Manson, Motörhead, Bastille, Bad Religion gibi isimler var. Bilet fiyatları katıldığınız gün sayısına göre değişiyor.

Governors Ball
5-7 Haziran / New York – ABD

300 dolar

Bu yaz New York’a gideceksiniz bilet tarihlerinizi Governors Ball festivaline denk getirmenizde fayda var. Yaklaşık 300 dolarlık biletleri şimdiden kapış kapış giden festivale katılacak isimler arasında Lana Del Rey, Drake, Deadmau5, The Black Keys, Björk, Ryan Adams, The Decemberists ve Future Islands var.

Isle of Wight
11-14 Haziran / Wight Adası – İngiltere

145 Sterlin

İngiltere’deki küçük bir adada müzik dolu bir maceraya atılmak isteyenlerdenseniz Isle of Wight tam size göre! Festivalde yer alan sanatçılar arasında Pharrell Williams, The Black Keys, Fleetwood Mac, The Prodigy ve Jessie Ware var. Kamp malzemelerini hazır edin.

Bonnaroo
11-14 Haziran / Tennessee – ABD

320 dolar

ABD’nin en prestijli müzik festivallerinden, Tennessee’de düzenlenen Bonnaroo bu yıl da sağlam isimlerle geliyor: Billy Joel, Mumford & Sons, Deadmau5, Kendrick Lamar, Robert Plant & The Sensational Shape Shifters, Slayer, Tears for Fears, Ice Age…

Sonar Fest
18-20 Haziran / Barcelona – İspanya

125-310 Euro

Duran Duran, The Chemical Brothers, FKA Twigs, Flying Lotus, Skrillex, Arca & Jesse Kanda ve Kate Tempest bu yıl Barcelona’da düzenlenen Sonar’da.

Firefly Müzik Festivali
18-21 Haziran / Delaware – ABD

249 dolar

Sahnelere veda etme sinyalleri veren Paul McCartney’i canlı izlemek için son fırsatınız ABD Delaware’de düzenlenen Firefly Müzik Festivali olabilir. Festival programında Kings of Leon, Snoop Dogg, The Killers, Morrissey ve Empire of the Sun yer alıyor.

Glastonbury Festivali
24-28 Haziran / Pilton – İngiltere

225 Sterlin

Efsanevi müzik grupları Red Hot Chili Peppers, AC/DC ve Muse’un müzikseverlerle bulaşacağı söylenenGlastonburry Müzik Festivali elbette ki kaçırılmaması gerekenler arasında! İngiltere’nin doğasıyla ünlü Pilton şehrinde gerçekleşecek festivalin bilet fiyatları 225 Sterlin’den başlıyor.

Rock Werchter
25-28 Haziran / Werchter – Belçika

100-250 Euro

Rock müzik duayenlerinin Belçika’yı sallayacağı Rock Werchter Festivali’nde bu yıl Foo Fighters, The Chemical Brothers, Muse, The Prodigy, Pharrell Williams, Lenny Kravitz, Noel Gallagher’s High Flying Birds, The War on Drugs ve Caribou var.

Roskilde Festivali
27 Haziran-4 Temmuz / Roskilde – Danimarka

250 Euro

Danimarka’nın serin şehri Roskilde’de 8 gün boyunca müziğe doyacaksınız. Sahnede St. Vincent, The War on Drugs, Pharrell Williams, Muse, Goat ve Young Fathers var.

All Tomorrows Parties
2-4 Temmuz / Keflavik – İzlanda

91 Sterlin

İzlanda seyahatinizi müzik ziyafetiyle birleştirmek istiyorsanız All Tomorrows Parties’i kaçırmamalısınız. Kamp da yapabileceğiniz festivalde Iggy Pop, Belle & Sebastian, The Bug, Iceage ve Drive Like Jehu var.

Benicassim
16-19 Temmuz / Castelló de la Plana- İspanya

90-330 Euro İspanya’da Valencia’nın kuzeyindeki Castelló de la Plana şehrinde düzenlenen Benicassim Festivali’ne giden yerinde duramıyor! The Prodigy, Portishead, Florence + The Machine, Bastille, Public Enemy ve Noel Gallagher’s High Flying Birds’ün olduğu etkinliğin bilet fiyatları 90 Euro’dan başlıyor.

Tomorrowland
24-26 Temmuz / Boom – Belçika

260 Euro

Sadece müzikal performanslarıyla değil, görsel şovlarla da akıllara kazınan Tomorrowland Festivali’nde bu yıl Avicii, David Guetta, Carl Cox, Armin Van Buuren, Martin Garrix, Dave Clarke, Hardwell ve Tiesto var. Belçika Boom’da düzenlenen festival elektronik müzik tutkunlarının gözdelerinden.

Newport Folk Festivali
24-26 Temmuz / Rhode Island ABD

100 dolar

ABD Rhode Island’da düzenlenen Newport Folk Festivali’ne katılacak isimlerden Sturgill Simpson, First Aid Kid ve Courtney Barnett açıklandı. 3 günlük biletler çoktan tükendi fakat 100 dolarlık günlük biletlerden bulma imkânınız hâlâ var!

Lollapalooza Chicago
31 Temmuz-2 Ağustos / Chicago ABD

250 dolar

Beş ülkede düzenlenen Lollapalooza’nın ABD’de tarihleri açıklandı. Gelecek isimler ise sır gibi saklanıyor. Fakat civarındaki oteller çoktan rezervasyon almaya başladı. Bilet fiyatları 2 hafta sonra açıklanacak festivalde geçen yıl fiyatı 250 dolardı.

Sziget Festivali
10-17 Ağustos / Budapeşte -Macaristan

52-229 Euro

Dünyanın en popüler festivallerinden Sziget bu yılda müzikseverleri Budapeşte’ye dolduracak. Ana sahnedeki Robbie Williams, alt J, Awolnation, Babylon Circus, Jose Gonzales, The Subways gibi isimlerin yanı sıra şehrin dört yanında çeşitli konserler verilecek.

Øya Festival
11-15 Ağustos / Oslo Norveç

110-300 Euro

Norveç’in başkenti Oslo’da düzenlenen Øya’da bu yıl Caribou, Beck, Future Islands, The War on Drugs, Florence + The Machine, Belle & Sebastian, Courtney Barnett, Flying Lotus gibi isimler var. Reading Fest 4 28-30 Ağustos r Reading İngiltere η 205 Sterlin Metallica’yı izlemekle kalmayıp tanışma şansını yakalamaya ne dersiniz? Hem de İngiltere’de! Biletleri 205 Sterlin’den başlayan Reading Festivali’nde Mumford & Sons, Bastille, Royal Blood, Deadmau5, Jamie T var.

Austin City Limits Festivali
2-11 Ekim / Austin ABD

100 dolar

Geçen yıl Eminem, Lana Del Rey, Lorde gibi isimlerin sahne aldığı Austin City Limits’in bilet fiyatları 100 dolardan başlıyor. Bu yılki müzisyenler açıklanmadan festival biletleri satılmaya başlandı. Alabama’daki Hangout Festivali’ne gidenler hem güneşe hem de müziğe doyacak. Festivallerde birbirinden renkli kareleri görmek mümkün.

Ece ULUSUM

Related Posts

Kalben: Sürekli parlayamam

Ediz Hafızoğlu ve Çağrı Sertel: Transparan takılıyoruz

Ezhel’in annesi Ulya Turgut: Çocuğumun arkasındayım

Caz ve dahası

Lezzetli ama hep aynı Cappadox

Doğu Demirkol: Murat Abi Hazar’ı, ben Bennu Abla’yı kapatacaktım