Kamuran Akkor 20 yıl sonra stüdyoya girdi, Istanbul Arabesque Project ile Kaç Kadeh Kırıldı parçasını seslendirdi. Akkor’u rock sound ile dinlemek başka bir keyifmiş… Akkor ve grupla konuştuk.
6911686Arabesk müziği rock barlarda çalmasını sağlayanlardan Istanbul Arabesque Project (IAP). 7 yıldan bu yana 4 albüm, 2 single yayımladık. Müslüm Gürses, Emrah, Hakkı Bulut, Selami Şahin, Ibrahim Tatlıses gibi birçok büyük isimle yolları kesişti. Ekip şimdi de 20 yıldır stüdyoya girmeyen değerli sanatçı Kamuran Akkor’u ikna etti ve Müslüm Gürses’in hit parçası Kaç Kadeh Kırdı’yı rock sound’uyla yeniden söyletti. Akkor, havalı siyah deri elbisesi içinde parçayı öyle bir edayla seslendirmiş ki sanki en yıllardır rock söylüyor. Eh, arkasındaki ekip de sıkı… Bu hafta doğum gününü kutlayacak sanatçı stüdyo heyecanını HT Cumartesi’ne anlattı.
■ 20 yıl sonra stüdyoya girmek sizi nasıl hissettirdi?
Çok heyecanlıydı ve gerçekten özlemişim. Kayda girene kadar da açıkçası biraz tedirgindim fakat mikrofonun başına geçince heyecanım bir anda geçti.
■ Kaç Kadeh Kırıldı parçasını okudunuz. Bu parçanın sizdeki yeri nedir?
Çok beğendiğim ve iddialı bir şarkıydı. Hep söylemek istemiştim fakat bir türlü fırsat olmamıştı. Kısmet bu güne ve IAP ile birlikte söylemekmiş. Güzel bir yorum oldu.
■ Nasıl bu projeye dahil olmaya karar verdiniz?
Biliyorsunuz eşim Vasfi Uçaroğlu’nu bir süre önce kaybetmiştim. Nur içinde yatsın… Kendimi toparlamam biraz vakit aldı. Buralara adım adım geldim, yeni başlamış gibi. Uzun zamandır severek takip ettiğim IAP arayıp teklifi yaptığında başta biraz tedirgin oldum. Kızım Menekşe’nin de büyük desteğiyle bu değerli şarkıyı okumaya karar verdim.
■ Klip çekimleri nasıl geçti? Üstünüzdeki elbise çok yakışmış, siz mi seçtiniz?
Çok rahattı. Çekimi KATS Sahne’de yaptık. Buranın ilk klip çekimi bana nasip olmuş oldu. Elbiselerime de kızım Menekşe’yle birlikte karar verdik.
■ Yeniden sahnelere de çıkacak mısınız IAP ile?
KATS Sahne’de zaten ‘yeni gazino günleri’ kapsamında sahne alıyordum. Fakat İstanbul Arabesque Project ile birlikte neler yapacağız, hep birlikte göreceğiz. Sürprizlere hazır olun.
■ Rock sound’larını nasıl buldunuz?
Rock müziğe çok uzak değilim. Daha doğrusu uzak kalamadım. Onur Şenay ve torunum Cengiz Orhonlu çok iyi rock müzik dinleyicileri. Eh, ben de bu sound’dan payıma düşeni aldım.
■ Belki bir rock albümü yaparsınız?
Sormayın, bu konuda çok teşvik alıyorum ve bana çok yakıştığını söylüyorlar. İleride neler olur hep birlikte göreceğiz.

‘KENDİMİ FARKLI ALANLARDA DENEMEYİ SEVİYORUM’
■ Pazartesi doğum gününüz. Şimdiden yeni yaşınızı kutlarım. Bundan sonraki hayalleriniz, planlarınız neler?
Nezaketiniz için çok teşekkür ederim. Hayallerim hiç azalmıyor ve sürekli kendimi geliştirmek için uğraşıyorum. Geçen sezon Onur Şenay’ın yönettiği Kader Arkadaşım isimli tiyatro oyununda oynadım. Çok heyecan vericiydi. Kendimi farklı alanlarda denemeyi seviyorum. Bu sezon da sürpriz bir şeyler hazırlıyoruz.
■ Müzik dünyasının en parıltılı ve üretken döneminde çok güzel işler yaptınız. O dönemde olan günümüzde olmayan sizce nedir? Müzik sektörü neyi gözden kaçırıyor?
O zamanlar stüdyolar böyle kanal kayıt yapılmazdı. Orkestra ile birlikte kayda girerdik, bir kişi bile hata yapsa şarkıyı tekrar baştan çalardık. Şimdi teknoloji çok gelişti ve kanal kaydı yapılıyor. O yüzden daha rahat bir çalışma söz konusu. Bence yenilik eksiği var. Eski parçalar hâlâ daha çok gündemde kalıyor…

Istanbul Arabesque Project: Büyük hayranıyız!

■ Kamuran Hanım’ı nasıl ikna ettiniz?
Kamuran Hanım ile bir şarkıda bir araya gelmek bizim için hayaldi. Büyük hayranıyız. Bir şekilde kızı Menekşe Hanım’a ulaştık. Önce kabul etmedi. Birkaç hafta sonra Kamuran Hanım projeye daha sıcak baktı. Buluştuk, kendimiz anlattık. Samimiyetimize inandı, bize güvendi. Ve büyük onur vererek, bizimle stüdyoya girdi.
■ Niçin Kaç Kadeh Kırıldı’yı seçtiniz?
Kaç Kadeh Kırıldı, arabesk tarihindeki en büyük eserlerden ve Müslüm Gürses’in çok önemli hit’lerinden. Bir diğer etken, eseri çok seviyor olmamız ve konserlerimizde çaldığımızda çok olumlu tepkiler almamız. Eser sahipleri Burhan Bayar, Şakir Askan ve unutulmaz ses Müslüm Gürses’e saygı duruşunda bulunmak istedik.
■ Bu sefer parçalarda nasıl bir altyapı oldu? Eseri ele alırken en çok dikkat ettiğiniz?
İngiliz rock sound’unun hayranıyız. Ona yakın bir gitar ve davul sound’u oturtmaya çalıştık. Alaturka sazları orijinaline yakın, klavyeleri de retro bir sound ile düzenlemeye çalıştık.
■ Bu proje IAP’ye ne kattı?
Mutluluk. Hayran olduğumuz bir sanatçı, 20 yıl aradan sonra bize inandı, stüdyoya girdi, bizimle bir yola çıktı. Bundan daha önemli ne olabilir?
■ Bundan sonra neler olacak, planlarınız neler?
Çalışmalarımız, konserlerimiz devam ediyor. Rock barlara gelen müzik dinleyicisini Kamuran Akkor ile tanıştırmak istiyoruz.

Ece Ulusum

http://htdokun.haberturk.com/cumartesi/haber/1577937-rock-muzige-uzak-kalamadim

Related Posts

Kalben: Sürekli parlayamam

Ediz Hafızoğlu ve Çağrı Sertel: Transparan takılıyoruz

Ezhel’in annesi Ulya Turgut: Çocuğumun arkasındayım

Caz ve dahası

Lezzetli ama hep aynı Cappadox

‘Biz öyle çocuklar değiliz’