Geçen yıl Zorlu PSM’nin en ilgi çeken sergisi Digital Revolution’ı hatırlıyor musunuz? Dijitalin birçok alanda nasıl kullanıldığını hem görmüş hatta deneyimlemiştik. Sergi çoktan gitti ama ardında birçok fikir bıraktı, onlardan biri de Digi.logue.

6554950Müzik, sanat, sinema, mimari ve moda gibi farklı disiplinleri dijitalle buluşturan interaktif bir platform. Zorlu PSM ve Zorlu Holding’in oluşturduğu bu platformun önemli bir hedefi var; yaratıcı endüstrilerin farklı disiplinlerle ilişkisini dijital üzerinden odağına almak ve geliştirmek. digilogue.com’da şimdiden birçok içerik yüklendi ve güncellenmeye devam ediyor. Bu arada iş çok bilimsel ya da ağır değil mesela Kristen Stewart ile yapay zekâ üzerine başlıklı yazı da var, alternatif anatomileri anlatan yazı da. Keşfetmeye olabildiğince açık… Çevrimiçi ve çevrimdışı etkinliklerle işler epey büyüyecek gibi duruyor.

DİJİTALİ DENEYİMLE, İZLE VE DÜŞÜN
Daha etkili olmak adına bir de Zorlu PSM’nin içinde Digi.logue Space kuruldu. Böylece farklı etkinliklerle dijital alanda kendini geliştirmek isteyenleri buluşturacak. Performans, sunum, söyleşi, seminer gibi farklı aktiviteler düzenlenecek. İlk etkinlikse Audint’in “Upload=Delphic Panaceas” sergisi. Sergide ziyaretçiler kapalı alanda, kulaklık ile birlikte frekansları titreşim olarak omuriliğe yollayan özel giyilebilir aygıtlarla (subpac) geziyor. Ve çeşitli sonik hikâyeleri izlerken yayılan kokuyla birlikte tat alma duyusunun da ters yüz olduğuna şahit oluyor. Katılımcılar deneyimlerini paylaştıkça da ortaya önemli veriler çıkıyor. Böylece holdingin uzun vadedeki arzusu Digi.logue’un bir enstitü haline gelmesine de adım adım yaklaşılacak.

 

“Upload =Delphic Panaceas” sergisi 26 Mart’a kadar  Zorlu PSM’de.

Related Posts

Kalben: Sürekli parlayamam

Ediz Hafızoğlu ve Çağrı Sertel: Transparan takılıyoruz

Ezhel’in annesi Ulya Turgut: Çocuğumun arkasındayım

Caz ve dahası

Lezzetli ama hep aynı Cappadox

Doğu Demirkol: Murat Abi Hazar’ı, ben Bennu Abla’yı kapatacaktım